57: Tomo Senekovič, Borzaposla.si

Tomo Senekovič

Tomo Senekovič

Tomo Senekovič je podjetnik, ustanovitelj prve slovenske borze posla (BorzaPosla.si).

V tujini je ta poslovni model že dodobra razvit in že s hitrim pregledom na stricu Googlu lahko odkrijete strani kot so BizBuySell ali BizQuest, od letos pa lahko podjetja kupujete ali prodajate na podoben način tudi pri nas na Borzaposla.si, ki predstavlja stičišče poslovnih idej in ambicioznih ljudi.

Meni bo v intervjuju ostalo v spominu predvsem njegovo sublimno prodajanje. Kljub temu, da sem z leti že precej dobro razvil “pitch detection”, sem ga v intervjuju opazil na nekaj mestih šele po tem, ko sem ga res parkrat temeljito prebral. Good work, Tomo! 🙂

Njegova misel:

Z neuspehi človek razvija svoje kritično oko.

Več v intervjuju.

Povzetek intervjuja

Osebna misel
There’s always a way!

Poslovni neuspeh
Menim, da v poslu težko govorimo o neuspehu. Tudi dogodek, ki ni korak v predvideno smer, je korak naprej. Vsi ti predvideni in nepredvideni koraki pa nas krepijo in vodijo do novih prelomnic ter novih uspehov v življenju in poslu.

Trenutni posel
Trenutno največ časa posvetim svojemu projektu BorzaPosla.si. Ideja o portalu, na katerem se prodajajo aktivna podjetja z uspešnimi in zanimivimi zgodbami, živi že od leta 2010. Vmes smo nadgradili poslovni model in kar 5 let je trajalo, da smo razvili končno verzijo prve slovenske borze posla, ki je danes na voljo na domeni BorzaPosla.si.

Spletni vir, ki ga uporabljaš vsak dan
Google.

Katero knjigo bi mi priporočil v branje?
Glede na to, da govoriva o poslu in uspehu v življenju, bi ti v branje priporočil knjigo Rich Dad Poor Dad. Pri branju knjig sem si zadal nalogo, da si iz vsake knjige zapomnim vsaj eno misel, ki me bo vodila skozi življenje. Verjetno je to izvedljivo ravno zato ker prav veliko knjig ne preberem… 😉 V knjigi, ki ti jo priporočam je moja najljubša misel, da ko si nečesa v življenju zares želiš, je pravilno vprašanje “kako si to lahko privoščim” in ne kot nas večina razmišlja, “ali si to sploh lahko privoščim”. There’s always a way! 😉

Kje te lahko kontaktirajo?
tomo@borzaposla.si, Linkedin

Intervju

Uvod

Živjo! Začniva s tem, kdo si in kaj ponavadi odgovoriš nekomu, kaj delaš?

Moje ime je Tomo in sem vedno v lovu za novimi poslovnimi idejami. Prav to me je pripeljalo do trenutnega projekta borze posla, ki predstavlja stičišče poslovnih idej in ambicioznih ljudi.

Opiši mi svojo prvo poslovno izkušnjo, ki si jo imel kot otrok.

Do srednje šole me je zanimala le žoga, tako da se neke poslovne izkušnje iz otroštva niti ne spomnim, sem se pa prav gotovo v tem delu svojega življenja veliko naučil o pomembnosti timskega dela in discipline.

Poslovna pot

Splošni del

Sam sem mnenja, da je tisto, kar šteje – pot, potovanje do cilja, do uspeha. Neuspeh je tisti “dežurni krivec”, da se na tej poti učimo. Povej en tvoj konkreten primer neuspeha in kaj si se iz tega naučil?

Še med študijem sva se s kolegom podala v podjetništvo, seveda z visokoletečimi cilji. Po par manjših uspešnih marketinških projektih sva se odločila za svoj veliki met in ustvarila brezplačnik s področja glasbe, kar je bila najina velika ideja že od samega začetka.

Vse je bilo zorganizirano do zadnje podrobnosti, ekipa je bila popolna, vsi sami glasbeni navdušenci in vsi smo se dobro razumeli. Ko smo revijo prvič izdali je bilo navdušenje nepopisno, žal pa z našim entuziazmom dlje kot do tretje številke nismo uspeli priti. Oba s kolegom sva bila namreč tako intenzivno vpeta v kreativni del zgodbe, da sva »pozabila« potržiti svoj izdelek, kar pa je pri takšnem poslovnem modelu ključnega pomena ne le za uspeh, temveč celo za obstoj.

Nobeno šolanje me na mojo kasnejšo poslovno pot ni moglo pripraviti bolje, kot ta prvi izlet v podjetniške vode. Menim, da z neuspehi človek razvija svoje kritično oko, tudi sam veliko bolj kritično gledam na poslovne ideje, ki jih imam priložnost spremljati praktično na dnevni ravni. Vidim, da se veliko podjetniških začetkov žal konča podobno, ko je podjetnik prisiljen priznati, da svet okoli njega enostavno ne deli navdušenja nad njegovo poslovno idejo.

Tilen: Kaj praviš na znamenito Garyevo misel (op.p. Gary Vaynerchuck):«Ideas are shit, execution is the game.«? V Sloveniji je še vedno namreč nek pridih v poslu, v smislu da je ideja najpomembnejši element posla in da jo je potrebno varovati kot punčico svojega očesa.
Tomo: Slon in gepard tekmujeta v teku na 100m. Gepard je v tem primeru odlična poslovna ideja, ki bo verjetno hitro osvojil cilj, slon pa seveda počasi a, a ko se zažene ga težko kdo ustavi. Gepardova ekipa je malce nerodna pri izvedbi in mu je na štartu pozabila odkleniti kletko. Kdo zmaga?

Kaj je tvoj trenutni navdih, ki te žene v poslu?

V poslu me ženejo neomejene možnosti, ki jih prinaša internet in z njim povezana globalizacija. Naša ciljna publika danes šteje 7 milijard in ne 2 milijona ljudi. Globalizacija je današnji trend in kdor razmišlja globalno, razmišlja zmagovalno.
Tilen: Katera logika ti je bližje in zakaj? Začel bom posel v Sloveniji, testiral idejo in če bo uspešna, grem v tujino. V smislu, če mi uspe tu, mi bo kjerkoli. Ali logika, da začneš takoj graditi posel na globalnem trgu?
Tomo: Odvisno od poslovne ideje. V kolikor ima podjetnik na globalni ravni unikatno idejo, potem ne vidim razloga, da ne bi šel takoj na globalni trg. A takih je zelo malo. V praksi je lažje povzeti na tujih trgih uspešne poslovne ideje in jih prenesti na domači trg.

O čem vsi razmišljajo, pa nihče nima poguma tega povedati na glas?

Da nam je v Sloveniji v resnici prav lepo! Jamranje je sicer naš nacionalni šport, pa naj bo, če se ljudje zaradi tega bolje počutijo. Na svoji poslovni poti sem imel opravka s poslovnimi partnerji iz različnih koncev sveta in vsakič ko zaključim takšno srečanje sem vesel, da je moj dom prav v Sloveniji.

Nikjer na svetu nimaš istočasno par minut z avtom do centra enega najlepših mest v Evropi in na koncu ulice gozd za sprehod, tek ali kolesarjenje. Z avtom eno uro do smučišča na eni strani in do obale na drugi strani, le par ur pa nas loči do destinacij kot so Dalmacija, Benetke, Toskana, Dunaj, Milano… Kje lahko še vedno med tednom vsako popoldne preživiš s svojimi otroci?

V tujini se dela do 18h in nato vozi do doma uro ali dve, koliko časa torej ostane za družino? Vesel sem, da lahko delam zato da živim in ne obratno, Slovenija je ena redkih dežel, ki to omogoča. Naša majhnost ima tudi svoje prednosti, ki se jih premalo zavedamo.

Tilen: Tomo, se popolnoma strinjam glede kvalitete načina življenja. Kaj pa če pogledava poslovno okolje in ga dava v kontekst drugih evropskih držav? Recimo s poudarkom na mikro podjetjih, samostojnih podjetnikih, ki jih je v Sloveniji ogromno.
Tomo: Uf, tole je debata za ob pivu. Bom skušal povzeti. Želim si, da bi slovensko poslovno okolje podjetnike spodbujalo k čim večjemu zaslužku.

Kaj bi o tebi rekla oseba, ki te ima najmanj rada?

Bo treba kar to osebo vprašat.
Tilen: Sem že imel podoben odgovor in takrat ponavadi postavim podvprašanje.  Katera je tista tvoja lastnost, za katero bi najrajši videl, da ne bi prišla pogosto do izraza?
Tomo: Če bi večkrat verjel vase, svoje ideje in spodobnosti, ne bi bilo nič narobe. Saj veš, bolje da ti je žal za stvari, ki si jih naredil narobe, kot da ti je žal da nekaj nikoli nisi poizkusil.

Kako meriš uspeh?

Zame je uspešen tisti, ki v današnjem ponorelem svetu hkrati uspešno opravlja vse vloge v svojem življenju. Sam se vsak dan srečujem z vlogo očeta, moža in podjetnika. In dokler uspešno žongliram med vsemi svojimi vlogami, je moje življenje uspešno.
Tilen: Mi lahko poveš 3 konkretne stopnice na področju poslovnega uspeha?
Tomo: Na poslovnem področju bi si za uspeh štel, če bi s svojo poslovno idejo ljudem pomagal k boljšemu življenju, če bi na svojem področju dosegel neko avtoriteto in seveda če bi bil posel donosen tudi s finančnega vidika.

Kakšen je po tvojem mnenju najboljši način soočenja s težavnimi strankami?

Utišaj jih s prijaznostjo. Še nihče se ni dolgo upiral. 😉

Kako najbolje motiviraš sebe ali svoje zaposlene?

Vsakega človeka motivira nekaj drugega. Težko rečem, da imam splošno formulo za motivacijo. Včasih je velika motivacija lahko že pohvala, včasih je potrebna finančna spodbuda, včasih pa le možnost, da si lahko ob izbranem trenutku vzameš trenutek zase. Prav slednje je zame največja motivacija in je bila glavni krivec, da sem redno službo obesil na klin.

Če bi ti za vrat že dihal poraz, kaj bi naredil? Ali bi vztrajal naprej ali bi opustil posel in ponovno poizkusil od začetka?

Vztrajati je vredno dokler vidiš smisel in dokler je luč na koncu tunela. Nikakor ne bi vztrajal v poslu v katerem ne bi videl prihodnosti. Včasih je težko, saj v posel vložiš velik del sebe, posel je kot tvoj otrok. Vendar danes je v poslu najuspešnejši tisti, ki se najbolje prilagaja vedno novim razmeram na trgu, včasih lahko to pomeni tudi zaključiti eno zgodbo in začeti znova.

Tilen: Če lahko za trenutek posplošujem, se mi dozdeva, da smo Slovenci na trenutke premalo potrpežljivi, kar se posla tiče. V tujini obstaja mantra, da se posel postavi v povprečju med 12-36 meseci. Resnica se ponavadi nagiba v 36+ mesecih. Kje je po tvojem tista časovna prelomnica, ko bi potegnil kabel?
Tomo: Po mojih izkušnjah je nekako takole. Prvih 12 mesecev posel postavljaš, naslednjih 12 mesecev spremljaš trende in korigiraš, v tretjem letu bi posel moral dati nek rezultat, sicer nima smisla, v tem primeru obstaja veliko drugih poslovnih priložnosti, treba je le vedeti kje jih poiskati. 😉

Kateri je tvoj najljubši vidik biti podjetnik?

Podjetništvo mi predstavlja kanal za kreativno izražanje. Omogoča mi, da v življenju počnem stvari, ki me izpolnjujejo, me pritegnejo, se o njih rad poučim in izpopolnim. Predstavlja mi možnost, da živim eno (svoje) življenje. Ne dveh, službenega in zasebnega!

Kateri poslovni nasvet, ki si ga prejel, si si zapomnil?

Ena nedavnih misli, ki mi bo ostala v spominu »Boljše pogajalsko izhodišče ima tisti, ki ima več časa«.
Tilen: Si kdaj uporabljal kakšne produktivnostne trike (op.p. productivity hacks) z namenom pridobiti si več časa? Npr. omejiti sestanke na največ 30 min?
Tomo: Imam zelo sofisticirano metodo productivity hacka. 😉 Zadnje čase si vse pišem in vnašam v koledar, opažati sem namreč začel, da s tem ko dam svoje to-doje iz glave, ostane več prostora za kreativno in strateško razmišljanje.

Na kaj si najbolj ponosen?

V življenju sem najbolj ponosen na svojo 5-člansko družino in dejstvo, da lahko delam zato da živim in ne obratno.

Praktični del

Razloži svoji 4-letni nečakinji v treh stavkih, kaj počneš.

Povezujem ljudi, ki si želijo svoje podjetje prodati in tiste, ki iščejo idejo ali priložnost za to da ne bi več hodili v službo, temveč si želijo imeti svoje podjetje.

Nauči me nekaj iz svojega posla.

Zadnje čase velikokrat odgovarjam na vprašanje: koliko je vredno moje podjetje, blagovna znamka, spletna stran, posel,… vse to je vredno je točno toliko, kolikor je kupec pripravljen plačati in niti centa več.
Tilen: Naj ti tu zastavim v bistvu zelo očitno vprašanje. Kakšna je dodana vrednost v tvojem poslovnem modelu pri borzi posla?
Tomo: Borza posla vsem uporabnikom prinaša koristi. Naj pojasnim. Oddaja oglasa za prodajo posla je brezplačna, s tem zagotavljamo številčnost oglasov, ki delajo portal zanimiv in vsebinsko bogat. Vsak oglas pred objavo skrbno pregledamo in po potrebi zahtevamo vnos dodatnih, reprezentativnih podatkov o podjetju, ki je naprodaj.

Na ta način zagotavljamo tudi verodostojnost portala. Tisti, ki iščejo poslovne priložnosti, torej investitorji oziroma potencialni kupci, pa za dostop do podrobnejših informacij in za možnost kontaktiranja prodajalca, plačujejo naročnino. Gre namreč za ekskluzivne, preverjene in verodostojne vsebine. Na ta način na eni strani vzdržujemo skrbno selekcijo pri oglasih in na drugi strani ločimo naključne poizvedovalce od resnih investitorjev oziroma potencialnih kupcev.

V 3-5 stavkih mi prodaj svoj izdelek/storitev.

Tilen, ker vem, da si podjeten človek in ves čas stremiš k novim idejam in novim poslovnim priložnostim, si niti slučajno ne moreš privoščiti, da ne bi bil na tekočem z najboljšimi poslovnimi priložnostmi v Sloveniji ta hip, ki jih boš našel le na prvi slovenski borzi posla na www.BorzaPosla.si. Registriraj se še danes!

Mreženje je danes pomemben vidik posla. Kako si se ga lotil?

Ker gre pri borzi posla za spletno storitev, tudi mreženje v tej fazi razvoja najpogosteje poteka prav preko spleta. Imamo pa v bodoče v načrtu veliko bolj konkretna mreženja z vsemi, ki jih zanimajo tovrstne poslovne priložnosti, internet namreč nikoli ne bo nadomestil pristnega stika s človekom.

Katere metode marketinga uporabljaš in katera je tista, ki ti prinese največ rezultatov?

Brendiranje, mreženje, sponzorstva, intervjuji, prisotnost na dogodkih, vse to so pomembne promocijske aktivnosti, vendar so ponavadi šele prvi korak nekega daljšega prodajnega postopka. Največ uspeha mi prinese zelo ozko ciljano oglaševanje na internetu, rezultati so takojšnji in kar je najlepše, lahko jih merimo!

Kateri so tisti trendi, ki bodo v prihodnosti zaznamovali tvoj posel?

Internet, globalizacija, podjetniška kultura in pa seveda država, ki lahko odigra pomembno vlogo pri vzpodbujanju podjetništva v Sloveniji.

Kaj boš storil, če te bo tvoja konkurenca nenadoma vrgla iz posla?

Na BorzaPosla.si si bom poiskal nov posel!
Tilen: »Nice sales pitch!« 🙂
Tomo: 😉

Če se danes ozreš nazaj, katera je tista ena stvar, ki bi jo naredil drugače?

Prej bi se opogumil glede samostojne podjetniške poti. Takoj po končanem študiju sem namreč par let delal pri nacionalnem mobilnem operaterju, kar je bila sicer zelo prijetna izkušnja, a na dolgi rok sem vedel, da me prijetna služba ne bo zadovoljila.
Tilen: Vedno rad gledam na stvari iz drugačnih zornih kotov. Zatorej malce drugačno vprašanje. Kaj bi moralo biti drugače, da bi še vedno delal za nekoga drugega?
Tomo: Tilen, razmišljam, vendar res ne najdem razloga, da bi delal za nekoga ;). No, v resnici vsak dela za nekoga, pri mojem projektu BorzaPosla.si konkretno delam za naše uporabnike, oni so moj šef, če me oni odpustijo sem ob posel… Vsak podjetnik dela za nekoga, nekdo za svoje kupce, drugi za svoje dobavitelje, tretji pa za banke in državo, vedno je tvoja služba od nekoga odvisna, tudi če si samo svoj šef.

Kaj je tista stvar, ki trenutno deluje v tvojem poslu?

Iskrenost. Pri prodaji podjetja prej ali slej pride do skrbnega pregleda, kjer se prevečkrat odkrijejo okostnjaki iz omar in na koncu zato do sklenitve posla ne pride. Prav zato je tako zelo pomembno to kar počnemo na BorzaPosla.si, prav vsako namero o prodaji pregledamo osebno, preverimo ali za poslom stojijo dejanske osebe in ali so objavljene informacije o poslu, ki je naprodaj, kredibilne.

Na ta način sicer naredimo kar precejšnjo selekcijo med oddanimi in dejansko objavljenimi oglasi, kljub temu pa smo postali največji in predvsem verodostojen vir tovrstnih poslovnih priložnosti na slovenskem trgu.

Kaj imaš ti, česar tvoja konkurenca nima?

Zgodbo. Večina vsebinsko podobnih spletnih strani (pre)prodaja bodisi novoustanovljena podjetja, bodisi podjetja, ki niso več aktivna, zato se tudi izogibam opisu da prodajamo podjetja oz. pomagam pri prodaji le teh, saj je ta posel dobil slab prizvok.

Na BorzaPosla.si prodajamo zgodbe o uspehu, pretekle in bodoče – podjetnikom z uspešno poslovno zgodbo omogočamo, da končno pričnejo z uživanjem sadov preteklega dela, tistim, ki pa o podjetništvu šele razmišljajo pa ponujamo bližnjico do uspeha – kupijo namreč lahko podjetje z že vpeljanim poslom, ki pa so na borzi posla na voljo že od nekaj 100 eur dalje.

Primer: pred kratkim se je prodal posel izdelovanja začasnih tatoojev, podjetnica je za par sto eur prodala vso opremo in bazo dogodkov na katerih je posel opravljala in nekomu bo to predstavljalo dodaten popoldanski zaslužek tudi v bodoče.

Katera je tista stvar, ki bi jo moral delati več in katera tista, ki bi jo moral delati manj?

Verjetno bi moral več brati. Prave knjige. Zadnje čase se vse vrti okrog kratkih novic, nasvetov, vodičev,… Vse se odvija prehitro. Če si vzamem čas za knjigo se mi zdi, da gre med tem svet mimo mene, pa verjetno to ni prav.

Malo manj pa bi lahko pil kave. Do pred par leti je bil šport moj vir energije, kave sploh nisem užival, zato sta 2 kavi na dan zadnje čase moj najbolj ekstremni šport. 🙂

Za katere storitve ponavadi najemaš zunanje izvajalce?

Ponavadi se sam lotim stvari, za katere vem, da jih obvladam ali pa mi predstavljajo nek nov izziv, ki si ga želim sprejet nase, za vse ostalo poiščem zunanjo pomoč.

Kaj te ohranja pokonci ob 3.00 uri zjutraj?

Tilen! Ob treh zjutraj se spi!

Koliko ur na dan potrebuješ, da narediš, kar je potrebno narediti?

Prav to je ena izmed razlik med redno službo in podjetništvom. Delo ni nikoli opravljeno. Medtem ko opravljam današnja opravila, so na seznamu v glavi že nova. Dan ko bi zaprl pisarno, ker je vse narejeno, ne obstaja.

Če bi moral zapustiti svoje podjetje za 1 leto in bi svojim zaposlenim lahko napisal navodila v samo enem odstavku, kaj bi napisal?

Poskrbite, da bo vsakdo, ki išče poslovne priložnosti, se podaja na samostojno podjetniško pot ali prodaja svoj posel, najprej pomislil na BorzaPosla.si.

Zakaj je pomembno, da spremljaš svoj denarni tok?

Denarni tok je za moje pojme najbolj pomemben kazalec, ki ga v podjetju moraš načrtovati in spremljati. Če tvoje podjetje dela z izgubo to niti ni nujno slaba novica, če pa ostaneš brez denarnega toka pa si zaključil s poslovanjem!

Tilen: Pred časom sem prebral izjavo Jamesa Altucherja, ki pravi, da že lahko začneš razmišljati o zaprtju posla, če nimaš vsaj za 6 mesecev finančne rezerve. Kje je po tvojem ta meja?
Tomo: Ne razumem te izjave. Verjetno cilja na podjetja v fazi zrelosti, za nekoga ki je na začetku svoje podjetniške poti pa prej velja obratno, vse kar imaš vlagaš v razvoj svoje ideje, misel da boš imel v neki točki finance za 6 mesecev naprej pokrite je tako daleč v prihodnosti, da o tem še niti ne razmišljaš.

Predstavljaj si, da imaš 500€, da začneš nov posel (imaš pa vse izkušnje, ki si si jih pridobil do sedaj). Kako bi se lotil tega posla in kako bi porabil ta denar?

Najprej bi si zagotovil dostop do vseh poslovnih priložnosti na borzi posla, preostali denar bi porabil za nakup nekega malega utečenega posla, kar nekaj jih je že bilo, ki so se za par 100 eur prodali…

Sprostitvena runda

Kako bi spravil slona v hladilnik?

Šel bi v škatlo s kockami od otrok, poiskal slona s katerim se naši otroci tako radi igrajo in ga položil na kakšno malo prosto mesto v hladilniku.

Če bi Hollywood naredil film o tvojem življenju, koga bi rad videl v tvoji vlogi in zakaj?

Richard Branson bi bil kar v redu. 😉 Je eden izmed uspešnejših serijskih podjetnikov in ga vidim kot enega izmed svojih vzornikov. V vsaki življenjski situaciji vidi poslovno priložnost, to je tisto kar podjetnika naredi uspešnega in je razlika med nekom, ki je imel enkrat v življenju pač srečo in nekom, ki bo znal vsako situacijo izkoristiti v svoj prid.

Če bi nekdo napisal biografijo o tvojem življenju, kakšen bi bil naslov?

Večina projektov, ki se jih lotim, nima poslovnega načrta, ampak se začnejo po principu »Screw it, let’s do it!«, to je moj naslov. 😉
Tilen: Super izhodišče za vprašanje. Na koliko tvojih neuspehov je prišel en uspeh?
Tomo: Hvala za kompliment, tako vprašanje je namreč namenjeno serijskim podjetnikom, vprašaj me čez kako desetletje ali dve, upam da ti bom lahko postregel s kakšno konkretno statistiko 😉

Če bi lahko bil kateri koli super junak, kateri bi bil?

Robin Hood.

Česa te nisem vprašal, pa si mislil da te bom? Kako bi odgovoril na to vprašanje?

Ali za uspeh v poslu potrebuješ izobrazbo? Podobno vprašanje sem namreč prav danes prejel po epošti, nekdo se zanima za nakup podjetja, ki se ukvarja z zastopstvom in distribucijo in me sprašuje ali je potrebno imeti kakšno posebno izobrazbo, da bi lahko imel tako podjetje?! Ponavadi odgovorim takoj, ko vprašanje preberem, tokrat pa sem si vzel čas, saj ne vem kje naj začnem…

Zamenjajva vlogi. Vprašaj me nekaj.

Tilen, kako bi ti odgovoril na email, ki ga omenjam zgoraj oz. ali za uspeh v poslu potrebuješ izobrazbo?
Tilen: Kratko in jedrnato. V današnjem času in ob vsem dostopu do znanja pomembne predvsem druge veščine, ne količina faktografskega znanja. In v kolikor ne gre nekdo v specifična področja kot so medicina, pravo ipd., je klasično šolanje zanj popolnoma brez pomena. Tu ciljam predvsem na podjetništvo. Izobrazba je zelo pomembna, prav tako informacijska pismenost, IQ in EQ…klasično šolanje ne.

In še za zadnje vprašanje – ena izmed mojih osebnih misli, po kateri se zgledujem je:«Uspel bom tako, da bom pomagal uspeti drugim.« Moje vprašanje se torej glasi:«Kako ti lahko pomagam?«

Pomagaš mi lahko tako, da še naprej odlično opravljaš svoje poslanstvo in širiš uspešne zgodbe o podjetništvu ter s tem pozitivno vplivaš na podjetniško kulturo v Sloveniji. Verjamem, da so prav podjetništvo in z njim povezane zgodbe o uspehu tisto, kar nam daje zagon za delo in nove podvige!

Tilen: Tomo, postregel si nam z izjemnimi odgovori in vem da so bralci GR8 odnesli veliko koristnih informacij. Želim ti veliko uspehov s tvojimi projekti!

Dodaj odgovor