Želje vas ne bodo popeljale nikamor – akcija vas bo!

Slonček
Želja

Pihanje v regratovo lučko? Raje pripravite konkreten načrt!

Vsi imamo želje. Želimo si boljši avto. Želimo večje stanovanje. Želimo si iti na safari. Obiskati Avstralijo. Ali si preprosto želimo boljše življenje. Zase in za druge. Vsi si nekaj želimo, s čimer ni prav nič narobe. Menim celo, da se z željo, z žarnico v glavi in iskrico v srcu vse pravzaprav začne. A na žalost ne tudi konča in uresniči.

Želja sama po sebi še ne vodi nikamor. Pihanje v regratovo lučko, iskanje utrinkov, metanje kovancev v vodnjak in pihanje sveč na torti za vsak rojstni dan in zamišljanje želja v svoji glavi vsekakor ima svojo romantično noto ampak nič skupnega z realnostjo in realizacijo vaših želja.

Osebno ne verjamem, da se dobre stvari dogajajo tistim, ki čakajo na pravi trenutek. Ne verjamem, da če si nekaj dovolj močno želiš, se ti bo to tudi uresničilo. Želja ni dovolj, potrebna je namreč namera. Namen, da nekaj naredimo za dosego željenega cilja.

Prvi korak stran od želja in sanj lahko naredite takoj. Naredite ga v svoji glavi.

Namesto, da si venomer ponavljate ˝jaz bi˝, svojo mantro spremenite v ˝jaz bom˝.


Z novo mantro ˝jaz bom˝ tako naredite prvi premik, ki je ključnega pomena. Iz sanjarjenja preidete k načrtovanju.

Če razmišljate o svojem blogu, svoji spletni strani, lahko naredite načrt in začnete z majhnimi koraki. Lahko izberete ime svoje spletne strani, izbrskate ustrezno temo, naredite ožji izbor imen domen, si ustvarite profil na Facebooku. Obrnite se na izkušenejšega prijatelja in ga prosite za pomoč.

Prosite, sprašujte, migajte, berite čim več in bodite na sploh aktivni.

Če sanjate o safariju, se zbudite iz sanj (čeprav je lepo) in se namesto vsakodnevnega zapravljanja časa posvetite konkretnim načrtom. Naredite načrt, kako boste poiskali čas in/ali denar (po navadi je tako, da nam vedno enega ali drugega primankuje). Začnite iskati sopotnika, če ga še nimate in če ne želite na pot sami. Izberite državo, izberite mesto. Oddajte oglas na popotniškemu forumu, pozanimajte se kako je z zavarovanjem vizo in cepljenji. Če vas motivira, si na hladilnik nalepite fotografijo sončnega zahoda in žirafe.

Slonček
Foto: Andreja Jernejčič

Naredite svoj bojni načrt, sanjarjenja prepustite sanjačem, metanje kovancev v vodnjak pa turistom.

Postanite človek dejanj in ne sanj. Z majhnimi koraki boste vse bližje svojemu cilju in uresničitvi svojih želja.

Ko boste enkrat na tej stopnji zavesti pa sploh ne boste več razmišljali o svojih željah, ampak o namenih, načrtih in namerah. Kar je veliko bolj oprijemljivo kot zgolj sanje in želje. Postavite si rok in naredite načrt po mesecih, tednih, dnevih. Lahko tudi po posameznih področjih svojega življenja.

In prav ta prvi korak je ponavadi najtežji. Premik, ki ga moremo narediti v lastni glavi. A prav ta premik vam bo dal dodatnega zagona, ki vas bo popeljal na pravo pot.

Opazili boste, da se je spremenil tudi vaš način razmišljanja, seznam želja pa se bo krajšal in krajšal, večal pa se bo seznam vaših načrtov.

Imate tudi vi svoje želje in sanje? Kakšen je vaš recept da preidete od želj do konkretnih uresničitev?

Naslovna slika: Dawn Huczek

O avtorici: Andreja Jernejčič. Potuje. Piše. Fotografira. Se vozi z vlakom. Včasih tudi s tovornjakom. Najraje sama. Berete jo lahko na Adventurous Journeys in na Odpotovanja. Sledite ji lahko na Snapchat: AndrejaJourneys, Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest.

Comments

martina pravi:

končno nekaj pametnega … saj večino tega že vse vem, le izvesti moram vse to …. rabim samo brco v rit ….sama jo težko dvignem, čeprav vem, da je to edini izhod iz sanjarjenja k akciji … hvala Andreja …

Martina, ogromno je že to, da se – za razliko od množice ostalih ljudi – zavedamo, da je treba od sanjarjenj k akciji. In da sploh obstaja razlika med sanjami nekje v oblakih in konkretnimi načrti, ki vodijo k dejanjem in spremembam. Pa srečno!

Dodaj odgovor