Uravnoteženo življenje te bo vodilo v uspeh in srečo (brezplačen plonk listek za dnevne vaje na področju telesa in duha)

uravnoteženost

uravnoteženost

Osebno verjamem, da lahko produktivnost pripelje do razvoja pozitivnih navad in posledično do večje sreče v življenju. Uspeh ponavadi sledi tistim ljudem, ki so srečni, zadovoljni v svojem življenju in ki delajo pametno (kar ni enako trdemu delu). Na dnu tega članka si lahko snameš brezplačen plonk listek za dnevne vaje na področju telesa in duha. Uporabljaš ga lahko kakor koli želiš, prosim le, da me omeniš kot avtorja.

[Tweet “Razviti pozitivnih navad ni nekaj najlažjega, kar lahko storiš v življenju.”]

Precej lažje kot telovaditi je sedeti pred televizijo in precej lažje kot skuhati kvalitetno kosilo, je naročiti pico.

James Altucher je zelo uspešen podjetnik, avtor bestsellerjev in vlagatelj. Omenjal sem ga že v enem prejšnih člankov, v katerem je pisal o tem, da si ustvarite svoj osebni seznam najpogostejših izgovorov.

V članku, ki je temelj tega članka, piše o svoji dnevni rutini, ki mu omogoča, da ostaja na vrhu. James je doživel vse možne padce v življenju – izgubo milijonov dolarjev, družine, prijateljev. Vsakič znova se je pobral in postal močnejši – tudi zavoljo dnevnih vaj.

James govori o 4 stebrih njegovih vaj: fizični, čustveni, možganski in duhovni. Njegova teorija govori predvsem o tem, da en steber ne pretehta ostalih in da moraš ohraniti ravnovesje med ostalimi. V kolikor bo en steber oslabljen, boš imel težave pri ostalih 3. To neravnovesje bo vodilo v kaos in čisto mogoče je, da vas bo to stalo vašega uspeha.

Njegove dnevne vaje so zanimive v toliko, ker predstavljajo dejavnike, ki jih podjetniki na začetku pogosto spregledajo. Najlažje je sedeti cel dan na stolu in ne telovaditi. Težko se je posvetiti duhovni plati, če si nenehno pod stresom.

Uporabi ta brezplačen plonk listek za dnevne vaje na način, da te bo opomnil na tvoji dnevne obveznosti. Ni super kul, kot kakšne iPad aplikacije za telefon, ki ti težijo, da pojdi spat, vendar ti bo ta listek vseeno služil kot vizualni opomnik kaj bi bilo dobro, če še narediš.

Naslovna slika: Flickr

Dodaj odgovor