34: Jasna Triller, IDentiks

Jasna Triller
Jasna Triller je direktorica in lastnica podjetja IDentiks kartični sistemi. Strastna podjetnica in dosledna mamica. Iskrena, pozitivno naravnana, včasih trmasta levinja (op.p. sva že dva). Dobitnica prestižne nagrade George Hayward Award, ki jo podeljuje Evropsko združenje trgovskih agentov (IUCAB).

Je hodeči pano svojega podjetja in pravi evangelist, kakršnih je v Sloveniji malo.

Z menoj je delila osebno izkušnjo pri zaposlovanju.

Več v intervjuju.

Povzetek intervjuja

Osebna misel
»When we stop taking risks, we stop living life.«

Poslovni neuspeh
Kot takega ga še nisem doživela, bolj kakšni nerealizirani projekti, razpisi, ki sem si jih želela, pa jih nismo dobili, a so prišli pa drugi (t.i. neuspehe jemljem kot del posla).

Trenutni posel
Ravnokar smo odprli tudi firmo na Hrvaškem, o čemer sem »sanjala« že nekaj let, a smo se odločili raje za počasnejšo in previdnejšo pot, se pa že veselim novih izzivov, ki jih sigurno ne bo malo.

Spletni vir, ki ga uporabljaš vsak dan
Google, Facebook, LinkedIn, Success.com

Katero knjigo bi mi priporočila v branje?
Vse od Robina Sharme, nazadnje sem prebrala Svetnik, deskar in direktorica. Svetovni mislec, na katerega dnevno pomislim in mi pomaga jadrati med osebno srečo, poslovnimi izzivi ter »time managementom«. Trenutno pa imam v roki Kitajsko študijo, namreč zdrava prehrana in zdrav način življenja je v mojem stresno natrpanem urniku zelo pomembna.

Kje te lahko kontaktirajo?
jasna.triller@identiks.si, Facebook, Skype: jasna_triller_identiks

Intervju

Uvod

Živjo! Začniva s tem, kdo si in kaj ponavadi odgovoriš nekomu, kaj delaš?

Sem v prvi vrsti mamica 2 malih otrok, osebna svetovalka svojega moža in strastna podjetnica. Kartice so pa moja strast, hvala bogu ne le v potrošniškem smislu. 🙂

Že pred 15 leti sem se pričela ukvarjati z njimi, leta 2005 pa sem ustanovila svoje podjetje. Torej sem lastnica in direktorica podjetja IDentiks kartični sistemi, na trgu bomo prisotni že 10. leto, smo eden vodilnih v branži in imamo bogate izkušnje ter vrsto zadovoljnih velikih in malih strank pri nas in v tujini.

V letošnjem letu smo tudi pridobili certifikat ISO 9001 o kakovosti in imamo tudi SME certifikat, kar dokazuje našo odlično boniteto ter varno poslovanje z nami. Lojalnostne, članske, službene, čip in vse druge vrste PVC kartic ter ID rešitve ostajajo naši vodilni produkti. Zadnja leta smo dodatne sile usmerili tudi v nekaj novih nišnih produktov kot so hologrami, unikatni USB-ji, bio in eko izdelki ter bogat darilni program, med katerimi je pravi hit zunanja prenosna rezervna baterija Power bank, ki je namenjena pametnim telefonom, fotoaparatom in drugim napravam z USB priključkom.

Med storitvami bi izpostavila 2 lastni blagovni znamki Program zvestobe CLIP (Customer Loyalty Integration Process) ter program za organizacijo dogodkov oz. konferenc IDE.Konferenca, razvijamo pa tudi ostale sw rešitve, aplikacije ter Registracija in prehodi delovnega časa.
Tilen: Jasna, na tem mestu bi imel 2 vprašanji. Prvo ima podvprašanje. Kako si se sploh znašla v takšnem poslu? In še posebej (Jasna ve, da se me jemlje na trenutke z rezervo) – kako najdeš strast oziroma kaj zate predstavlja strast v takšni niši? In drugo vprašanje, ki je povezano s Supervizorjem. Hiter pogled mi da vedeti, da nisi brez razloga prejela prestižno nagrado George Hayward Award. Od leta 2010 nenehno povečujete prihodke in na sploh je bilo 2013 za vas fenomenalno, saj ste kljub manjku denarja iz sektorja država blazno dvignili promet. Moje vprašanje pa se glasi. Dostikrat ljudje pogledajo višino prihodkov, ki jim ponavadi ne pokaže celotne slike. Koliko je v vaši niši dejanskega profita?
Jasna: Kako sem se znašla v tem poslu, je res dolga in osebna zgodba, za ob doooolgi kavici. 😉 Od nekdaj pa so me privlačili hudi dizajni, dobre kreative, kartice pa mislim, da nas ženske že tako bolj privlačijo, mene so hvala bogu tudi v drugem smislu marketinškega delovanja, uporabnosti. Vse me je zanimalo, že pri dobrih 20. letih sem hodila na svetovne kartične sejme in se izobraževala ter ob tem uživala, za menoj je kar precejšnja kartična zgodovina.

Res je, ponosni smo da beležimo konstantno rast, kljub »težkim« pogojem, na katere se ne oziramo, sploh pa niti ne pričakujemo ničesar od države, prej bomo veseli, če le ne bo še slabše za MSP-je. Žal mnogokrat izpademo iz razpisev za razpisana sredstva, saj so za nas kot mikro podjetje prezahtevni pogoji (ali št. zaposlenih, ipd,…). Tako bom rekla, ko podjetje raste je to lahko dvorezen meč in ker te vsaka rast stane moraš biti toliko bolj pozoren na denarni tok, hitro te lahko ravno rast povozi. Tako, da smo tu previdni in se moramo kdaj tudi znati zaustaviti, čeprav (mojih) žeja, idej, pobud je vsak dan preveč. 😉 Tu posredno tudi odgovarjam glede profita, če rasteš, rastejo tudi stroški, ki so na začetku agresivnejši od prihodkov, kar pomeni, da ti profit lahko pade.

Na dolgi rok pa upamo, da bo seveda večji. Glede profita na produktih ali storitvah v naši branži pa ne morem govoriti o enostavnih procentih, ker je preveč odvisnosti (za velike sisteme navadno dosti manj, imaš pa precej drugih varnosti ter količine, za manjše naročnike pa odvisno ali ponujamo neko celotno rešitev ali zgolj en naš produkt, pri produktih pa čisto neki običajni profiti, ki pa so v zadnjih letih prenapetega trga precej padli). Ogromno imamo tudi javnih naročnikov direktno ali preko jasnih razpisov, kar pa je zopet poglavje zase in samo od njih ne bi preživeli.

Opiši mi svojo prvo poslovno izkušnjo, ki si jo imela kot otrok.

Na morju sem prodajala školjke kot sicer verjetno večina otrok, že takrat pa sem se zelo potrudila, da je bil CGP na mestu in prilagojen trgu (hehe) – npr. hrvaška zastava gor narisana, ipd,.. tako so se veliko boljše prodajale, torej drugačnost od ostalih na prvem mestu.

Poslovna pot

Splošni del

Sam sem mnenja, da je tisto, kar šteje – pot, potovanje do cilja, do uspeha. Neuspeh je tisti “dežurni krivec”, da se na tej poti učimo. Povej en tvoj konkreten primer neuspeha in kaj si se iz tega naučila?

Kot pravim, hudih napak in posledično neuspeha nisem doživela. Bolj so bile to napake, iz katerih se sproti učiš in rasteš, npr. najbolj pri zaposlovanju, notranji organizaciji, ko rasteš vidiš, da potrebuješ pravila, standarde in naenkrat moraš biti pravnik, finančnik in še marsikaj. Kar pa podjetniki seveda vse to nismo, se pa moramo izobraževati.
Tilen: Pri tem vprašanju sem ponavadi precej tečen, saj bi rad izvedel od intervjuvanega konkreten primer neuspeha in posledičnega znanja, ki je izhajal iz tega. Smisel tega vprašanja je predvsem pokazati, da je neuspeh v poslovnem svetu verjetno edina stalnica in da se ga nimamo kaj bati. Pomembno pa je, da se iz njega kaj naučimo. Mi lahko zaupaš en konkreten primer v tvoji karieri, ki ti takoj pade na pamet in ki ga danes ne ponavljaš več.
Jasna: Ok, kot pravim predvsem napake pri zaposlovanju zaposlenih, od priporočil in ostalih napak dalje, izhajajoč predvsem iz prevelikega zaupanja in nepoznavanja delovnega prava. Ravno pred meseci smo zaposlili v bistvu mojo dolgoletno poslovno znanko, s katero sem že prej sodelovala in je izgubila službo. Na začetku smo jo zaposlili za določen čas s poskusno dobo 3 mesecev. Izkazalo se je, da smo ji bili le prehodna točka, ko je vmes iskala očitno zanjo »primernejšo« službo.

V tem času 3 mesecev je ravno »najhujše« obdobje intenzivnega uvajanja, torej aktiven čas vseh naših zaposlenih, ki smo ji ves nudili pomoč, jo učili ter izobraževali. Prevzela je tudi že pomemben dogodek, saj je to tudi prej počela sicer desetletja. Dan pred dogodkom pa je nenadoma »zbolela«, in nas pustila na cedilu, da sem seveda morala jaz vskočiti, kar pa seveda ni bilo optimalno za dogodek.

Pogodbo je odpovedala tik pred iztekom poskusne dobe, imela je seveda še »bolniško«, pripadal ji je še dopust, enostavno lahko je kar odšla brez kakršnih koli obveznosti in to zakonsko! Torej nauk: nikoli ne zaposluj za poskusno dobo 3 mesecev, če si delodajalec, res ni potrebe, le nonsens ki ga očitno vsi v pogodbe tlačimo in na te »malenkosti« nismo dovolj pozorni. Menim, da je investicija v kak pavšalni dogovor z odvetnikom kar nujno potrebna, če nisi vešč na tem področju, kar pa ekonomisti navadno nismo.

Kaj je tvoj trenutni navdih, ki te žene v poslu?

Motivacija, želja narediti nekaj več in drugačnega v poslu in svojem življenju, da sem non stop v pogonu, akciji, žene pa me notranja strast do mojega posla. Kako že pravijo? “Izberi si posel, ki ga imaš rad in nikoli več ti ne bo treba delati.” Nekaj od tega bo že držalo.

O čem vsi razmišljajo, pa nihče nima poguma tega povedati na glas?

Ne upamo si na glas in odločno povedati, da je slovenska družina v hudi krizi, da mnogi starši iz svojih otrok delajo čustvene invalide in da otroci potrebujejo pokončne starše, ki bodo vodili otroka, ne pa nasprotno. Da se ne zavedamo kakšno škodo nam bo permisivna vzgoja v prihodnosti še prinesla.
Tilen: Kot oče 2 letnemu Gabrielu, spoznavam vse “radosti” vzgoje. Prijetne in manj prijetne. Povej mi, kje ti vidiš rešitev? Če sem se kaj naučil do danes, je to da je starševstvo skoraj edino področje v katerem se dejansko izobražuješ iz danes na jutri. Raznih starševskih šol je za moj okus izjemno premalo. Tako da ponavadi res velja samo pravilo:”Kakršen oče, takšen sin.” Se pravi prenašanje vzorcev.
Jasna: Rešitev česa? Permisivne vzgoje v šolskem sistemu? Včeraj sem peljala našega prvošolčka na 1. šolski dan, z zanimanjem sem poslušala ravnateljico, ki je ravno poudarjala, da v Sloveniji šolarjem bralna pismenost pada, enako motorični razvoj, kar me niti ni presenetilo – žal verjetno logična posledica današnjega časa. Moja rešitev? Dosledna in po potrebi tudi stroga vzgoja in vedenje, da otroci niso naši najboljši prijatelji (če jim želimo najboljše).

Kaj bi o tebi rekla oseba, ki te ima najmanj rada?

Hm, razmišljam o tem, kdo me ima najmanj rad? No, kdo se že najde verjetno? Kakšna konkurenca verjetno – da čuti mojo/našo ogroženost, predvsem, da tudi mali zmoremo velike stvari delati (sem že doživela od večjih podjetij). Ok, pa znam biti preveč direktna, ne maram ovinkarjenj, lepih besed in »filozofiranj«, kar ni vsem všeč. Rada imam tudi hiter odziv, natančnost, predanost – kar tudi ni vsem všeč. 😉

Kako meriš uspeh?

Rast podjetja, zaposlenih, predvsem zadovoljstvo zaposlenih, na eni strani, na drugi pa protiutež družine, medosebnih odnosov, osebno zadovoljstvo.

Kakšen je po tvojem mnenju najboljši način soočenja s težavnimi strankami?

Pusti, da »pove« do konca, vmes dihaj, nato pa mu mirno poveš kar si mu mislil. Menim pa, da se na neki točki vsakdo lahko odloči ali želi delati s takšnimi strankami ali ne.

Kako najbolje motiviraš sebe ali svoje zaposlene?

Sama sem že tako zelo motivirana, ko moraš »poskrbeti« za svoje zaposlene in jim dati plačo. 🙂 No imam tudi zelo visok prag delovnih navad, tako da s samomotiviranjem nimam ovir, saj če imaš vizijo in »big picture« podjetja v glavi veš sam dobro, kdaj lahko »počivaš« in kdaj moraš garati po »cele noči«. Težje je z motiviranjem zaposlenih, priznam, da je to morda moja šibka točka, saj znam preveč soditi po sebi in imam zato morda previsoka pričakovanja, da so samostojni, da si znajo sami najti delo.

No želja je po odraslih in odgovornih posameznikih, čeprav je motivacija vedno potrebna. Eno so pohvale, nagrade, preselili smo se v nove, zelo lepe, svetle in veliko večje prostore, ogromno pa dajemo na izobraževanje zaposlenih, tudi po lastnem izboru ter teambuildinge in ostala druženja.

Če bi ti za vrat že dihal poraz, kaj bi naredila? Ali bi vztrajala naprej ali bi opustila posel in ponovno poizkusila od začetka?

Nikoli ne odneham, dokler ne preiščem čisto vseh možnosti, preden se (če se) moram odločiti za opustitev.

Kateri je tvoj najljubši vidik biti podjetnik?

Razmišljanje z lastno glavo, samoodločanje, samoinciativnost, razporejanje z lastnim časom, kombiniranje poslovnih in osebnih prioritet.

Kateri poslovni nasvet, ki si ga prejela, si si zapomnila?

Veliko jih je bilo, od različnih mentorstev, individiualnih svetovanj. Izpostavila bi morda: »Fokus, fokus, fokus. Ne delaj vsega naenkrat in ne odpiraj vseh front na vseh področjih, saj potem ne moreš biti na vseh odličen (dober).«

Na kaj si najbolj ponosna?

Osebno na svojo družino, moža, 2 otročka, da mi uspe krmiliti med družino in podjetjem, da sva z možem skupaj ustvarila uspešno podjetje, ki kljub turbulentnim časom vsako leto raste, na naše dobro ime, ter tudi že precej nagrad, ki te »pobožajo« in nagradijo za ves vloženi trud. 🙂

Praktični del

Razloži svoji 4-letni nečakinji v treh stavkih, kaj počneš.

Izdelujem lične darilne kartice, katero lahko podariš prijateljici za rojstni dan in si bo potem sam izbrala najlepše darilo, ki si ga želi.

Nauči me nekaj iz svojega posla.

Kartice potiskamo s 3 različnimi tehnologijami, odvisno od zahtevnosti dizajna in stranke. Najenostavnejša je termotransfer – tisk s termotransfer tiskalniki je najbolj razširjen način tiska na kartice manjših količin in je še posebej primeren za tisk in personifikacijo manjših količin kartic. Barvna kartica se natisne s pomočjo termalnega traku ki vsebuje barvno paleto CMYK in zaščitni sloj kartice – overlay.

Naprednejša tehnologija je retransfer. Re-transfer tisk je najnovejša in najmodernejša tehnologija tiska na posamične kartice. Grafični motiv se odtisne na poseben film in se nato prenese na kartico. Tukaj so čiste barve, jasni prehodi in tisk čez rob kartice nekaj popolnoma vsakdanjega. RE-transfer tisk je še posebej primeren za tisk brezkontaktnih kartic in kartic, ki potrebujejo daljšo življenjsko dobo.

Najboljša pa je offset predtisk. Offset tisk se praviloma uporablja pri izdelavi večje količine kartic od 500 oziroma 1000 kosov. Pri offset tisku govorimo o najbolj kvalitetnem tisku. Offsetni tisk direktno na PVC ploščo in odlična laminacija za zaščito tiska nam tako omogočata izdelavo izjemno obstojnih in kvalitetnih kartic.

V 3-5 stavkih mi prodaj svoj izdelek/storitev.
  1. Želiš na določeno lokacijo pa ti je »crknil« avto? Pojdi na avtobus z Urbana kartico, ki je po novem uporabna tudi v knjižnicah.
  2. Bi mi rad prodal svoj izdelek/storitev pa nimaš (primerne) vizitke? Rešitev je tule – unikatne PVC vizitke.
  3. Želiš podariti prijatelju darilo, pa res ne veš kaj si najbolj želi? Podari mu darilno kartico »xy znamke« z dobroimetjem ali celo kartico z vgrajenim čistim zlatom.
  4. Želiš si s prijateljico ogledati nov film ali ogledati koncert, pa nimaš dovolj diska na računalniku? Nabavi si najbolj kul in mega velik USB ključek, ki je obenem tvoj najljubši.
  5. Ti je zopet zmanjkalo baterije na telefonu ob nepravem trenutku? Rešitev je mali power bank, ki ga tudi dobiš pri nas.

Tilen: Bravo. Ponavadi dobim relativno kratke odgovore pri tem vprašanju – pri tebi pa sem dobil točno tisto, kar sem pričakoval in kot si nekje zapisala:”Vsi smo hodeči pano svojega podjetja”.
Jasna: Hvala za pohvalo, se trudimo in zavedamo, da ves posel izhaja iz potreb posameznika, mu pa mu moramo znati to potrebo prodati.

Mreženje je danes pomemben vidik posla. Kako si se ga lotila?

Preko izobraževanj doma in v tujini, sem tudi članica v GZS, v CEED, v društvu FAM, Manager. Sami tudi akreditiramo precej dogodkov, kjer je tudi odlična priložnost za mreženje.

Katere metode marketinga uporabljaš in katera je tista, ki ti prinese največ rezultatov?

Poskušam zajeti celoten marketing mix, z izjemo direktno na uporabnike, preko lastnih in dogodkov, ki ji nemalokrat tudi sponzoriramo. Z veseljem podpremo vedno projekte z mladimi.

Kateri so tisti trendi, ki bodo v prihodnosti zaznamovali tvoj posel?

NFC tehnologoja, pametni telefoni, zato je tudi naša prihodnost v storitvah (loyalty programi,…), storitev IDE.Konferenca, različne aplikacije za kartice ter večja uporaba čipov, QR kode.
Tilen: Ali je v tvojem poslu pomembnejši “know-how” ali način implementacije le tega?
Jasna: Oboje, ker smo v določenih storitvah inovatorji, da v smislu celote še nismo zasledili npr. podobnega programa zvestobe. V določenih stvareh pa novodobno tehnologijo le implementiramo oz. vključimo v naše sisteme oz. jih posodobimo z novimi produkti (npr. registracija udeležencev na dogodkih s telefoni ali pa z RFID samostoječimi paneli, kar omogoča 100% pregled nad gibanjem med dogodkom ob odsotnosti hostes). Novim trendom nenehno sledimo z znanjem, ki ga črpamo v večini v tujini.

Kaj boš storila, če te bo tvoja konkurenca nenadoma vrgla iz posla?

Me ne more, razen, če nas dobro kupijo, hehe. 😉

Če se danes ozreš nazaj, katera je tista ena stvar, ki bi jo naredila drugače?

Precej stvari je, res je težko izluščiti le eno, mnogo napak, a morda sem bila na začetku res premehka, predobra za »trd poslovni« svet, celo prepoštena, če lahko tako rečem. S časom se morala določene stvari naučiti, privzgojiti, če sem želela parirati najboljšim.
Tilen: Verjameš v karmo? Če poenostavim – kakšne izkušnje imaš pri tem, da si dobro delala in ti je bilo dobro vrnjeno?
Jasna: Ja v to verjamem, predvsem ker so moje vrednote in stališče zelo trdni, torej delo in poštenost, zato verjamem in želim verjeti, da »za vsako rit palca raste«.

Kaj je tista stvar, ki trenutno deluje v tvojem poslu?

Opažamo, da se naročniki vse bolj zavedajo, da je pomembneje obdržati dobro stranko kot le iskati nove, torej je v ospredje prišel naš pravi lojalnostni program CLIP – (Customer Loyalty Integration Process), ki smo ga strateško razvili s večimi parterji in kot takšen, ki v celoti ponuja vse, je naš edini.

Kaj imaš ti, česar tvoja konkurenca nima?

Torej ravno zgoraj že omenjene lastne blagovne znamke, ki so podpora karticah, ker ne želimo biti le »prodajalci« kartic, temveč jih želimo skupaj z naročnikom razvijati, ustvarjati, da bodo živele in imele pomen. Seveda pa tudi moja resnično strast do kartic in vsega novega, »fashion« in modernega, želimo biti inovatorji, vodilo sta vrhunska kvaliteta in popoln dizajn.

Katera je tista stvar, ki bi jo morala delati več in katera tista, ki bi jo morala delati manj?

Več strateških stvari (odpiranje novih trgov, lansiranje novih produktov), delo z zaposlenimi, ter manj operative.

Za katere storitve ponavadi najemaš zunanje izvajalce?

Pri večjih poslih ter razpisih potrebujemo zunanjo pomoč, kuvertiranje, lepljenje kartic na dopise, tudi kak PR, pomoč za google analitiko,…

Kaj te ohranja pokonci ob 3.00 uri zjutraj?

Ravnokar je ura 2:22 in pišem tale zabaven intervju (need any more words?). 😉

Koliko ur na dan potrebuješ, da narediš, kar je potrebno narediti?

Preveč, ker imam čez dan običajno sestanke in delo z zaposlenimi, za »moje« delo pa v rednem delovniku zmanjka časa. Delam pa na tem, da poskusim v službenem času čim več učinkovito opraviti (fokus!).

Če bi morala zapustiti svoje podjetje za 1 leto in bi svojim zaposlenim lahko napisala navodila v samo enem odstavku, kaj bi napisala?

Čuvajte »hišo« kot to najbolje znate. 😉 Za vse ostalo pa poglejte v navodila del in nalog ter ISO standard ter imej v glavi, da je kupec pomemben (kralj).
Tilen: V enem izmed prejšnjih intervjujev je Deana Jezeršek rekla:”Gost je kralj, dokler se obnaša kot kralj.”. Te vprašam takole. Kako ravnati s kupci, ki se ne obnašajo kot kralji, pa vseeno mislijo, da so?
Jasna: No saj ravno zato je bil mišljen moj oklepaj, ker sem čisto enakega mnenja. Vedemo se vselej profesionalno, morda v rokavicah, vendar jim pokažemo kje je njihova meja, kar pa tudi lahko pomeni, da jih v »izrednih« situacijah tudi zavrnemo, a profesionalno. Manj diplomatska sem pa pri naročnikih – nekorektnih neplačnikih – je bolje, da se z menoj ne slišijo. 😉 Jih je pa pri nas na žalost kar precej.

Zakaj je pomembno, da spremljaš svoj denarni tok?

Ker smo reden plačnik z odlično boniteto, zato moramo denarni tok redno spremljati in planirati, ker je pomembno to za razpise na katere se prijavljamo.

Predstavljaj si, da imaš 500€, da začneš nov posel (imaš pa vse izkušnje, ki si si jih pridobil do sedaj). Kako bi se lotila tega posla in kako bi porabila ta denar?

50% marketing, 50% direktno trženje/sestanki, čim več brezplačnega PR-ja ter dobrih priporočil.

Sprostitvena runda

Kako bi spravila slona v hladilnik?

Odpreš vrata in ga zbašeš notri?

Če bi Hollywood naredil film o tvojem življenju, koga bi rad videla v tvoji vlogi in zakaj?

Charlize Theron, odlična in nenavadna igralka, kameleonka, mačka, igra tudi zelo drugačne vloge.

Če bi nekdo napisal biografijo o tvojem življenju, kakšen bi bil naslov?

Neustrašna levinja.

Če bi lahko bila kateri koli super junak, kateri bi bila?

Catwoman.
Tilen: Zakaj?
Jasna: Ker sem trojna levinja po horoskopu. 😉 V znamenju, podznamenju ter v luni, torej ni druge kot da sem in »ostanem mačka«.

Česa te nisem vprašal, pa si mislil da te bom? Kako bi odgovorila na to vprašanje?

Starost in kile, hehe, ne povem.

Zamenjajva vlogi. Vprašaj me nekaj.

Starost in kile?
Tilen: Ravnokar dopolnil Kristusova leta, kile (masa!) pa okoli 72. 🙂

In še za zadnje vprašanje – ena izmed mojih osebnih misli, po kateri se zgledujem je:«Uspel bom tako, da bom pomagal uspeti drugim.« Moje vprašanje se torej glasi:«Kako ti lahko pomagam?«

PR mi/nam vedno lahko koristi, tako da bom vesela nadaljnjega sodelovanja in pomoč pri PR-ju, za katerega mala podjetja nimamo dovolj časa in financ.

Tilen: Jasna, postregla si nam z izjemnimi odgovori in vem da so bralci GR8 odnesli veliko koristnih informacij. Želim ti veliko uspehov s tvojimi projekti!

Dodaj odgovor