Profesionalne WordPress teme = Profesionalni izgled spletne strani

Genesis WordPress teme
V članku si lahko preberete o razlogih, zakaj sem občudovalec podjetja StudioPress in WordPress tem, ki jih gradijo na Genesis platformi. Prikazal bom tudi izbor 12 WordPress tem, ki bodo zadovoljile še tako zahtevnega uporabnika.

Med tem ko je na spletu na tisoče brezplačnih tem z omejenimi možnostmi, imamo na drugi strani veliko ponudnikov s kvalitetnimi temami, ki ponujajo obilico naprednih možnosti. S kvaliteto oz. naprednimi nastavitvami ponavadi zraste tudi cena, ki pa večinoma ne presega $100. Zraven profesionalne teme dobimo dodelano oblikovno zasnovo z možnostmi prilagajanja ter s popolno podporo razvijalcev, ki so vam v pomoč pri reševanju težav, kar seveda pri brezplačnih temah v večini primerov odpade.

Profesionalne WordPress teme imajo (ponavadi) v ozadju nadzorno ploščo, ki uporabniku predstavlja preprosto spreminjanje različnih nastaviNa sliki lahko vidite enega izmed takštev in so optimizacijsko dodelane, da sovpadajo z WordPress platformo ter so tako prijazne spletnim brskalnikom.

StudioPress WordPress teme

StudioPress ponuja izjemne WordPress teme, ki zgledajo fenomenalno in ni nobene potrebe po prilagajanju. Zgrajene so na Genesis platformi kar omogoča, da kasneje dodamo katero koli t.i. Genesis Child temo.

Njihove WordPress teme vključujejo številne postavitve strani, ki omogočajo različne kombinacije brez dodatnega programiranja (npr. en stranski stolpec, 2 stranska stolpca, celozaslonsko besedilo ipd.). To nam omogoča hitro gradnjo oz. prilagajanje katere koli izmed strani. Vključeno je tudi ogromno SEO nastavitev kot so naprimer meta opisi, tagi, nofollow nastavitve in seveda številne dodatne možnosti, ki jih omogočajo specifični Genesis vtičniki, ki so grajeni za to platformo. Npr. Genesis Simple Edits in Genesis Simple Hooks.

Genesis Featured Posts
Ena izmed lastnosti, ki jo ponuja Genesis je tudi ta, da lahko vsebino, ki smo jo kreirali, enostavno postavimo na prvo oziroma domačo stran. To je preprosto zaradi tega, ker Genesis platforma omogoča, da so teme razdeljene na manjše pasove, katere lahko modificiramo z uporabo WordPress gradnikov. S postavitvami gradnikov tako lahko nadziramo katera vsebina se bo prikazovala na naši domači strani. Objave, strani, kategorije ali celo tviti.

Na sliki lahko vidite enega izmed takšnih WordPress gradnikov, ki se uporablja za prikazovanje naslovne objave: (Genesis Featured Posts).

Genesis ravno tako razpolaga z gradniki za ustvarjanje slikovnih drsnikov na domačih straneh ter prilagajanjem glave strani s slikami ali logotipom brez kakršnega koli spreminjanja kode. Brez težav lahko dodate iskalna polja ter npr. prostor za oglaševanje.

Za primer si lahko pogledamo stran Jalcommunication.com, ki je zgrajena na Eleven 40 WordPress temi, vendar je domača stran popolnoma spremenjena in v osnovi prilagojena za mobilne naprave.

Cena in licenca

Večina StudioPress WordPress tem stane okrog $79.95, kjer je zraven vključen tudi Genesis Framework, ki pa ga morate kupiti samo enkrat. Vsaka naslednja tema tako stane nekje $29.95. V ponudbi imajo tudi možnost nakupa vseh StudioPress tem za $299.96. Ta možnost je primerna kadar gradite spletne strani za svoje stranke, vendar pa stranka v takem primeru nima dostopa do njihove podpore oz. do njihovih popolnih vodičev.

V kolikor imate željo po gradnji lastne spletne strani, ki daje profesionalni videz, so StudioPress teme odlična izbira.

Spodaj si oglejte moj izbor 12 vrhunskih Genesis WordPress tem.

Moj izbor 12 Genesis WordPress tem

01. Sixteen Nine

Sixteen Nine je ena najboljših in naj popularnejših StudioPress tem. Odlikuje jo preprosta nastavitev ozadja in glave kamor lahko dodate poljuben logo ali svojo sliko, s čimer poosebite svoj blog.

Sixteen Nine Genesis wordpress theme

02. Wintersong

Odličen primer, kako mora minimalistična tema delovati. Kljub temu vsebuje vse, kar mora profesionalna WordPress tema danes vsebovati (HTML5, popolna mobilna odzivnost…).

Wintersong Genesis wordpress Theme

03. Balance

Zelo atraktivna in minimalistična tema, ki ima v glavi že vgrajeno opt-in polje (za vpisovanje e-mail naslovov). Izbirate lahko med štirimi barvami in sicer med modro, rdečo, zeleno in roza. Vgrajenih ima 9 polj za postavitev vsebine.

Balance Genesis WordPress Theme

04. Generate

Generate tema se odlično obnese pri gradnji email liste. Polje za opt-in obrazec ima vključen v sami glavi strani. Tema je predpripravljena v štirih barvah – rdeči, modri, zeleni in rumeni.

Generate Genesis wordpress Theme

 • Predogled: Generate
 • Kategorija: Poslovno, Blog
 • Mobilna odzivnost: DA
 • Primer strani: Eugen Oprea

05. Runway

Runway oziroma modna pista je WordPress tema, zgrajena z namenom prikazovanja modnih vsebin in zato tudi s podobnim dizajnom kot je Pinterest (če ne veste kaj je Pinterest, sem napisal obširen vodič na to temo – Kaj je Pinterest?). Tema vam ponuja izbiro med osmimi barvami, imam lepljiv zgornji meni, kar pomeni, da je bralcu ves čas na voljo in potuje z njim vzdolž listanja. Ne pozabite namestiti Pin-it vtičnika, ki bo dal bralcu te strani popolno izkušnjo.

Runway Genesis wordpress Theme

06. Prose

Kar Prose temo naredi drugačno od ostalih tem je to, da je tema zelo prilagodljiva in tako odlična za Adsense in Amazon strani. Vključuje kar nekaj oblikovnih nastavitev, ki omogočajo enostavnost uporabe. Ima daleč najbolj detajlno nadzorno ploščo, kjer lahko spreminjate nešteto elementov (pisavo, barve, postavitev,…) – vse brez poznavanja HTML-ja in CSS-ja.

Prose Genesis wordpress Theme

 • Predogled: Prose
 • Kategorija: Blog, Revija
 • Mobilna odzivnost: DA
 • Primer strani: Mother Letters

07. Agency Pro

Odlična HTML5 tema, primerna za poslovne spletne strani. Ima izredno dobro dodelan dizajn, prilagodljivo ozadje, glavo strani, menije in s pomočjo gradnikov popolnoma prilagodljivo domačo stran.

Agency Pro wordpress tema

08. 411 Pro

Zakaj 411? 411 v ameriškem slengu pomeni “informacija” v povezavi z njihovo številko za informacije. Zgrajena je minimalistično in namenjena čim lažjemu podajanju informacij bralcu z lepim vizualnim ozadjem in izstopajočo vsebino v obliki oken.

411 Pro Genesis wordpress Teme

09. Magazine Pro

Magazine Pro je sodobna in še ena mobilnim napravam prijazna tema. Namenjena je tistim, ki se osredotočajo prevsem na tekst in slikovni material. Izbirate lahko med štirimi barvami, šestimi postavitvami vsebine, prilagajate lahko glavo strani, menije, pristajalne strani

Magazine Pro Genesis wordpress Theme

10. Metro Pro

Metro Pro ima modern slog v stilu revije in popolnoma odzivno platformo za mobilne naprave. Na izbiro imate pet barv – modro, zeleno, oranžno, roza in rdečo. Glede postavitve vsebine je na voljo kar šest različnih možnosti postavitve in ni bojazni, da ne bi našli eno zase.

Metro Pro Genesis wordpress Theme

11. (in)Spyr

Edina tema, ki ni nastala pod okriljem podjetja StudioPress. Poleg vseh ostalih funkcij, ki jih ponujajo Genesis teme, ima vgrajenih kar nekaj dodatnih funkcij. Tako je prva Genesis tema, ki ima že vgrajen drsnik za slike, okrajšave kod za družbena omrežja, vgrajen vodič “how-to”, nadzorno ploščo za prilagajanje teme. Dotično WordPress temo uporabljamo na kar nekaj naših spletnih straneh.

inSPYR Genesis wordpress Theme

 • Predogled: (in)Spyr
 • Kategorija: Poslovno, Blog, življenski stil, Revija
 • Mobilna odzivnost: DA
 • Primer strani: (in)SPYR

12. Streamline

Ko Streamline WordPress temi dodate vtičnike kot so Simple Social Icons, Simple Sidebars, or Premise 2.0, dobite odlično orodje za vaše stranke.

Streamline Genesis wordpress Theme

Za konec

Zgoraj omenjene teme niso razvrščene po kvaliteti, ceni ali kakršnem koli drugem kriteriju, razen mojem subjektivnem. Izbral sem čim bolj različne teme, da bi lahko kar se da lažje poiskali kakšno za vaš posel. Včasih je veljalo, da če te ni na Facebooku ali katerem drugem omrežju, preprosto ne obstajaš. Danes se to pravilo prenaša na spletne strani. Dejstvo je, da kot podjetnik brez kvalitetne spletne strani zamujate ogromno.

Dodaj odgovor