Andreja Jernejčič will rock your world a.k.a. nova članica GR8

Andreja Jernejčič

Vse se je nekako začelo takole (klikni na sliko za povečavo):

Andreja

GR8 je star 4 mesece. Sam začetek je bil precej pester – precej stvari se je postavljalo ad hoc. Izbira WordPress teme, postavitev same strukture strani, nagradna igra za prve opt-ine. 12.12.2013 sva z Andrejem izžrebala srečno dobitnico najine nagradne igre, kjer sva ponudila postavitev spletne strani in 1 uro mentorstva. Ta dobitnica je bila Andreja Jernejčič.

Ne vem kdo je bil bolj vzhičen, ali midva zaradi tega ker sva naredila prvi korak (izžrebala dobitnico) ali Andreja, ki je zadela.

No, stvar se je odvijala precej klavrno (klikni na sliko za povečavo):

Andreja

Zakaj klavrno? Ker sva čakala kar 15 dni na povratno informacijo izžrebanke. 🙂 Na koncu se je izkazalo, da je bila izžrebana prava oseba, saj je Andreja potrebovala točno to, kar sva ponujala. Spletno stran in primarno usmerjanje v posel.

Zgornja slika prikazuje le 5% celotnega maila, ki ga je spisala Andreja, kjer je DO POTANKOSTI razložila kdo je, kaj dela in kam hoče priti. Za naju je bil to namig, da bo imela mogoče ta zgodba nadaljevanje.

Sledil je pogovor preko Skype-a in nekaj follow up-ov na to temo, ko je postalo obema jasno, da bi tukaj lahko nastal super mentor-učeči odnos. Na tem mestu je potrebno nekaj vedeti o meni. Ena mojih največjih prednosti (in obenem slabosti) je ta, da ocenim človeka na prvi pogled in potrebujem kar dolgo časa, da naknadno spremenim mnenje.

Pri Andreji je bilo nekaj..nekaj za kar bi dal takoj roko v ogenj, da bo ob pravi vzpodbudi resnično uspela. In sem se odločil, da jo takoj vržem med morske pse. Nič dolgoročnega učenja, testiranja in ne vem še kaj. Ne zanjo.

Odkar sem imel intervju z Matejem Golobom, sem začel razmišljati o modelu mentorstva, ki bi vseboval MVP (minimal viable product) in lean startup strategijo. Kako bo to izgledalo v praksi? Šlo bo za dvoje področij:

  1. Učenje partnerskega trženja (a.k.a. affiliate posla).
  2. Učenje content marketinga, družbenih omrežij in e-mail marketinga.

Učenje partnerskega trženja (a.k.a. affiliate posla)

V upravljanje bo dobila eno najinih tujih affiliate strani. Na spletnem mestu bo prevzela celoten spekter nalog. Od managementa, outsourcanja, marketinga ipd. Za bonus (poleg pridobljenega znanja) sva se z Andrejem odločila, da ji prepustiva ves morebiten prihodek.

Učenje content marketinga, družbenih omrežij in e-mail marketinga

Tukaj bo najbolje prišel do izraza MVP. Eden izmed največjih ovir, ki jih mora podjetnik v začetku prebroditi, je strah. Strah pred tem, da nisi dovolj dober, da tvoj izdelek ni dovolj dober. Tudi sam sem imel (in imam na trenutke še sedaj) te izzive. Da ne bo Andreja delala te napake v svojem poslu, sva ji ponudila možnost, da se igra v peskovniku GR8.

Kaj to konkretno pomeni? Dobila je svoj delež delovnih obveznosti in postala del GR8 ekipe:

  • Pisala bo vsaj 1 kos vsebine na teden iz področij njenega interesa, ki se seveda pokrivajo s tematiko spletnega mesta.
  • Prevzela bo pojavljanje GR8 na Facebook-u.
  • Prevzela bo GR8 mailing listo.

Za vse tiste, ki malce bolj poznate ta področja, veste, da gre za zelo velike zalogaje. Vendar bo po mojem mnenju to najboljši možni način pridobivanja izkušenj v tem poslu.

Dodaj odgovor