10 razlogov zakaj je WordPress popoln za mala podjetja

10 razlogov

10 razlogov

V današnjem času je vse bolj pomembno, da smo v svojem poslu prisotni tudi na spletu. Ne glede na to ali gre za prodajo izdelkov, poizvedovanje ali predstavitev blagovne znamke. Poleg tega vam kot lastniku podjetja vzdrževanje spletne strani predstavlja dodaten izdatek v poslu, kar lahko precej bremeni vaš proračun.

Vsaka mala dodatna sprememba me stane!

ve
To je znana težava malih podjetij in posledično tudi rezultat, zakaj so njihove spletne vsebine zastarele brez svežih informacij. Stroški posodabljanja so za njih preprosto previsoki.

WordPress predstavlja alternativo!

WordPress je bil v osnovi narejen kot platforma za bloge, a je kmalu prerasla te okvirje in danes predstavlja zelo močan sistem za spletnimi stranmi.

10 razlogov, zakaj je WordPress odlična rešitev za vaš posel

1. Stran lahko posodabljate sami

Ena izmed nabolj pogostih pritožb lastnikov podjetji je, da ne morejo sami posodobiti spletne strani in jim to vsakič predstavlja dodatne stroške. Pri uporabi WordPressa ste od posodobitve oddaljeni z nekaj kliki.

2. Sami lahko zgradite spletno stran

Čeprav niste razvijalec spletnih strani, lahko s pomočjo WordPressa spletno stran zgradite sami.

3. WordPress je brezplačen

Velikokrat omenjam, da brezplačno ni vedno najboljša rešitev, toda WordPress je zelo dobra uravnotežena reštev. Ponuja vam obilico brezplačnih tem, ki jih lahko namestite sami in imate stroške le z domeno in gostovanjem. V kolikor pa imate specifične želje po edinstvenih temah, imate na spletu ogromno izjemno kvalitetnih ponudnikov WordPress tem. Naj omenim le tiste, za katere dam sam lahko roko v ogenj:

 1. StudioPress
 2. Woothemes
 3. Elegant themes
 4. Themeforest

4. Preprosta in hitra namestitev

Večina ponudnikov gostovanja ponuja možnost hitre in preproste namestitve WordPressa in tako omogoča enostaven začetek.

Zakaj WordPress

5. Je odlična platforma za kakršne koli namene

Že v uvodu sem omenil, da ni namenjen le blogerjem, temveč ga vsak dan uporablja vse več podjetij. Na tem mestu si lahko pogledate, katere blagovne znamke uporabljajo to platformo (hint: New York Times, CNN, Sony, Reuters,…).

6. Hitro spreminjanje grafične podobe strani

V WordPressu lahko preprosto spreminjate oziroma preklapljate med različnimi temami brez da bi morali spreminjati vsebino ali jo celo izgubili. To v praksi preprosto pomeni, da zlahka posodobite videz vaše strani.

7. Preprosto prilagajanje strani

S pomočjo vtičnikov lahko naredite skoraj karkoli. Poskrbite za varnost, izdelate varnostne kopije, namestite vtičnik za statistiko ipd. Pozabite na to, da bi morali za vsako malenkost najemati programerja (če ste popolni amater na tem področju, vam vseeno svetujem, da se prej posvetujete z nekom, ki je vešč tega).

8. Odlična podpora uporabniku

V kolikor naletite na kakršno koli težavo, vam WordPress skupnost nudi odlično podporo. Poleg njihove podpore imate na spletu obilico vodičev, ki vam olajšajo delo.

9. WordPress je narejen za SEO

WordPress upravičeno nosi značko iskalnikom prijazno. Poleg tega imamo na voljo dodatne vtičnike, kot je naprimer Yoast’s WordPress SEO, ki je izjemno popularen vtičnik za optimizacijo spletne strani.

10. Enostavno vzdrževanje z enim klikom

WordPress je hiter in enostaven za posodabljanje. Vse nadgradnje opravite z enim samim klikom, brez dodatnega plačila vzdrževalcem spletnih strani.

Zaključek

Brez kančka slabe vesti lahko v vsakem trenutku priporočim WordPress kot odlično platformo, na kateri bo stala vaša spletna stran. Konec koncev se morate pri vaših odločitvah povprašati po naslednjih elementih:

 • Varnost
 • Enostavnost uporabe
 • Arhiviranje
 • Grafična podoba
 • Cena
 • Podpora

Zgornji paket elementov je definitivno najbolj popoln v WordPressu. Spodaj si lahko ogledate, kaj sem do sedaj napisal na to tematiko:

 1. Profesionalna WordPress tema = Profesionalni izgled spletne strani
 2. 9 kriterijev za izbiro brezplačne WordPress teme. Bodite pozorni na #8!
 3. WordPress napake začetnikov
 4. Kako namestiti WordPress v manj kot 3 minutah
 5. Kako namestiti WordPress vtičnik? Vodič za začetnike.
 6. Najpogostejših 15 uporabljenih WordPress vtičnikov v letu 2013

Naslovna slika: Flickr

Dodaj odgovor